Tandartspraktijk

De preventie assistente

In onze praktijk zijn meerdere preventieassistentes werkzaam. Zij zijn ervoor opgeleid om kleine, tandheelkundige behandelingen uit te voeren. Hieronder valt het tandsteen verwijderen, poetsinstructie, röntgenfoto's maken en sealen van de blijvende kiezen bij kinderen en het toedienen van fluoride.

 

Halfjaarlijkse controle

De halfjaarlijkse controle wordt doorgaans uitgevoerd door de tandarts. Tijdens deze controle bekijkt de tandarts het hele gebit om na te gaan of er geen gaatjes zitten, of dat er eventueel andere problemen zijn in de mond. De preventieassistentes zullen, wanneer er tandsteen aanwezig is, het gebit professioneel reinigen. Naast deze controle en reiniging, worden er regelmatig röntgenfoto's van uw gebit gemaakt, om gaatjes die in de mond niet direct zichtbaar zijn op te kunnen sporen.

De preventieassistentes zullen u waar nodig uitleg geven over de mondhygiëne en u motiveren dit op peil te houden voor een goede mondgezondheid.

Naast preventiewerk doen Esra en Kimberley ook licht orthodontisch werk onder begeleiding van een ervaren orthodontist.

Afspraak maken, inschrijven of hebt u een vraag?

Wij besteden graag tijd en aandacht aan onze patiënten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen