Tandartspraktijk

De preventie assistente

In onze praktijk zijn twee preventieassistentes werkzaam. Zij zijn ervoor opgeleid om kleine, tandheelkundige behandelingen uit te voeren. Hieronder valt het sealen van de blijvende kiezen bij kinderen en het toedienen van fluoride.

Ook voor het behandelen van kleine gaatjes kunt u bij hen terecht. Zij zijn tevens bevoegd om u, indien nodig, een plaatselijke verdoving toe te dienen.

Halfjaarlijkse controle

De halfjaarlijkse controle wordt doorgaans uitgevoerd door onze preventieassistentes. Tijdens deze controle bekijken zij het hele gebit om na te gaan of er geen gaatjes zitten. Ook zullen zij, wanneer er tandsteen aanwezig is, het gebit professioneel reinigen. Naast deze controle en reiniging, worden er regelmatig röntgenfotos van u gemaakt, om gaatjes die in de mond niet zichtbaar zijn op te kunnen sporen.

De preventieassistentes zullen u waar nodig uitleg geven over de mondhygiëne en u motiveren dit op peil te houden voor een goede mondgezondheid.

Naast preventiewerk doen Esra en Kimberley ook licht orthodonties werk onder begeleiding van een ervaren orthodontist.

Afspraak maken, inschrijven of hebt u een vraag?

Wij besteden graag tijd en aandacht aan onze patiënten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen